
Welcome by

.png)
Ite by Boer Bart
_edited.png)
​
​Dit is geen restaurant zoals je ze kent.
Dit is onze biologische boerderij gepresenteerd in smaak op jouw bord: puur, eerlijk en verrassend. Alles vertelt het verhaal van onze boerderij, onze dieren, ons vakmanschap en onze missie om 1000 jaar te bestaan.
​
​ Op donderdag 19.00 - 22.00 uur​
Niet geschikt voor kinderen
​
​
Sinds 2014 creëren we een boerderij welke zo rijk en gezond is, dat het altijd kan blijven bestaan. ​
​
We combineren natuurlijke systemen van planten, dieren, oude wijsheid en passie tot kwaliteit gezondheid en smaak.
​
Donderdag avond staat in het teken van ons verhaal. De aandacht die we voor onze dieren, planten en omgeving hebben.
​
De schakel tussen boerderij en het restaurant is uniek, door zo met de producten te mogen werken weten we als boer wat voor keuzes effect hebben op de smaak in de keuken.
Een absoluut unieke avond op onze boerderij in Rotstergaast.
Niet geschikt voor kinderen
​
Het verhaal
​


Chef-kok
Guust de Nijs 2025
​​
2025 Is het jaar van Guust de Nijs.
​
Guust, opgegroeid op een gemengde boerderij in de polder. Leert hij als jongste zoon alles over smaak van zijn moeder. Welke talent heeft om alles dat groeit op de boerderij om te toveren tot heerlijke gerechten voor het gezin.
Omdat zijn broers de boerderij overnamen, kon Guust zich volledig toespitsen op smaken en koken. Vanaf 1992 start hij samen met zijn vrouw Colinde de Nijs, Le mirage in Emmeloord. Waar ze tot juni 2024 bijzonder succesvol waren.
Vanaf januari heeft Guust de leiding over de keuken tijdens Ite by Boer Bart. Waar hij samen met zijn team de boerderij presenteert in 6 tot 7 gerechten.
​​​
Maître
Lianne Bokma 2025
​​
We vinden het oprecht heel leuk dat we u mogen ontvangen!
​
Gastvrijheid is voor Lianne geen rol maar een tweede natuur. Ze ontvangt iedereen alsof het haar vrienden zijn.
Voor Lianne lijkt het beste alleen goed genoeg. Ze heeft oog voor detail, smaak en de gasten.​​
​
Opgegroeid in hartje Nederland wordt ze verliefd op een Fryske Boer. Ze leert de Fryske taal, ze trouwt met de boer van haar dromen en wordt moeder van
een prachtige drieling.
​​
Sinds 2025 is Lianne, Maître en zorgt dat alles voor de gasten tot in de puntjes is verzorgt.
Favoriete gerecht? Nagerecht met kletskop koekjes!
​
​

Dit mag je verwachten
Een avondvullend programma
​
Om 19.00 uur ontvangen we je op onze manier op onze boerderij. Een warm welkom, een glimlach en meteen het gevoel dat je thuiskomt.
​​
Daarna nemen we je mee op reis in smaken door onze boerderij. Wat Guust die dag heeft geoogst in de tuin, de kas of de boerderijwinkel, verandert hij dezelfde middag nog in een verrassend menu van 6 tot 7 gangen.
​​
Samen met zijn vrouw Coline de Nijs kiest hierbij vier bijzondere wijnen die de smaken perfect laten samensmelten. De hele avond proeft naar puurheid, warmte en een vleugje romantiek.
​​
Kosten: € 62,50 per persoon (exclusief wijnen).

