top of page

Ite by Boer Bart

 

Iedere donderdag* 18.00 uur

"Een Bioboer en een Chef-kok voor een smaakvolle culinaire beleving*, met sterke verhalen* en goede muziek*."

We nodigen u van harte uit om aan te schuiven bij ons op de boerderij*. Zodat we u kunnen verwennen en verrassen met de unieke smaken van het seizoen*.

Vrijdag Kook Ik! Tiemen (1).png

*Samenwerking
Bioboer en Chef-kok

(Heel) lekker eten begint bij de bron en bij aandacht. Een complete biologische boerderij waar met aandacht geboerd wordt staat ten dienst van Ite op 'e pleats. Lekker eten begint bij vers. In de ochtend door de tuinen om dat te breiden wat klaar is om te oogsten. Deze samenwerking is uniek. Omdat alles plaats vindt op één plek. 

*Tiemen Bandstra Chef-kok

(Redelijk) Jong en (heel) ambitieus. Tiemen Bandstra is Chef-kok en heeft de wereld geproefd. De mooiste gerechten op sterrenniveau uit de meest bijzondere regio's gekookt.

 

Nu is het tijd voor de mooiste regio: Fryslan! "Ik wil jullie graag kennis laten maken met de uitbundig goede smaken die Friezen altijd nuchter en bescheiden hebben aangeboden. 

 

Voor Ite op 'e pleats kook ik rechtstreeks uit de winkel, de boerderij en de tuinen van Boer Bart. We koken wat er die dag klaar is om te oogsten. Zodat de smaken perfect zullen zijn. 

 

Het liefst sta ik de hele dag in de keuken, om in de avond vrienden en gasten te verassen met al het smaakvolle dat Fryslan te bieden heeft.   

*Drie gangen of meer

We verwennen en verrassen jullie met minimaal met 3 gangen. Maar voegen daar graag een broodplankje of een amuses bij.

*Op Donderdag

Eén keer in de week. Op de mooie donderdag avond koken we heel uitgebreid van de boerderij. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn jullie welkom op de speelboerderij. Wil je als groep boeken op een andere datum? Neem dan contact op.

*Sterke verhalen

Goed eten in een huiselijke sfeer geeft mooie en sterke verhalen. Omdat je kunt aanschuiven ontmoet je misschien nieuwe mensen. Die kunnen leiden tot mooie verhalen en rijke inzichten. 

*U mag aanschuiven, maar u kunt ook gewoon een tafel reserveren om met je eigen gezelschap mooie verhalen te vertellen. 

*Goede muziek Jukebox

Over muzieksmaak kunnen we twisten. Daarom beginnen we een Jam en mag je bij ons zelf nummers toevoegen aan de playlist. Er zal daarmee altijd muziek tussen zitten die je zelf ook heel leuk vindt. 

*Smaken van het seizoen

Omdat we rechtstreek koken vanaf de boerderij hebben we ook alleen de smaken van het seizoen tot onze beschikking. Dat is een geweldige basis voor een verassende avond. 

DSC_0452_edited.jpg

*Dieetwensen? Geen probleem

Heb  je dieetwensen dan kun je dat aangeven bij de reservering. Ondanks dat er één menu is op een avond heeft Tiemen geen moeite om ook heerlijk te koken zonder vlees, zuivel of granen. 

*Reserveren en Kosten

De gerechten zijn Biologisch en zoveel mogelijk uit rauwe en verse producten bereid. 

De kosten zijn maar €42 p.p. exclusief drinken. Reserveren is verplicht. 

boerbart-logo_speelboerderij_wit.png
bottom of page