top of page
LOGO FINAL1.png

Kippen

als onderdeel van de kringloop

Kippen

Als onderdeel van de kringloop

Onze kippen hebben een functie in de kringloop. Als onze koeien de grassen, klavers en kruiden grazen laten ze het weiland bemest achter. 

Op deze mest komen insecten af, welke eitjes leggen in de mest. Onze kippen scharrelen hierop en trekken de (opgedroogde) mest uit elkaar. 

 

Doordat de mest wordt verdeeld groeit het gras beter en krijgen nieuwe planten de kans om te kiemen wat uiteindelijk weer moet lijden tot een mooier buffet aan grassen voor de koeien.  

1000 jaar kun je helpen?

Maar ondanks dat ons kippensysteem erg leuk is, zullen we de 1000 jaar er niet mee halen. Alle kippen worden ingekocht, opgegroeid om veel eieren te leggen in een stal. Wat dit betreft geweldig efficiënte kippen, 

maar eigenlijk te dom zijn voor een kipcaravan buiten. Als ze bijvoorbeeld een roofdier zien, nodigen onze kippen deze uit in plaats van te vluchten. 

We zijn daarom opzoek naar een kip die beter past. Die meer intelligentie heeft. Een kip die beter scharrelt voldoende eieren legt en ook vlees heeft.

We willen namelijk naar een systeem dat de kippen zelf eieren uitbroeden, kuikens groot brengen. Om dan vervolgens mee te helpen in de kip caravan. De hanen mogen mee de kippentrekker om groot te worden voor vlees.

Maar we hebben geen idee hoe we dit moeten doen.

Heb jij een idee? Dan horen we dat heel graag. 

Geef ons tips
Goed idee?Beetje dom ideeOnrealitsichLeuk bedachtGoed planFantatischGoed idee?

Bedankt

boerbart-logo_speelboerderij_wit.png
bottom of page