top of page

Absurd lekkere hamburger.

Absurd lekkere hamburger.

Nu we de deuren van de speelboerderij hebben geopend en gasten blijven lunchen, koken we niet alleen meer voor het gezin. Dat is een leuke nieuwe uitdaging. Om het zo goed mogelijk te doen gaan we regelmatig naar restaurants en proberen we te beschrijven wat er gebeurt als je eet. Wat maakt het eten lekkerder, worden we ook verrast en word er ook een verhaal verteld.  We kwamen erachter dat de kleinste dingen een enorm verschil maken.

Zo kwamen we erachter dat als je net te veel boter of vet gebruikt, dit jou smaakpapillen op je tong dooft. Terwijl het vet uit het vlees zelf juist smaak toevoegt. Er zit al een verschil in door de slager voorgekruid,- of het zelf kneden van het vlees. In onze zoektocht naar de perfecte hamburger kwamen we veel huisgemaakte sausen tegen die soms net te veel overheersen en dat kan een prachtige burger veranderen in maar één smaak patroon.

Uiteindelijk wil je toch een soort reis maken tijdens het eten. Om maar te beginnen met het verhaal. Je zou kunnen denken, dat maakt toch niet uit. Maar toch kan een verhaal; in je gedachten smaak toevoegen. Stel je voor: je zit ergens in een landelijke omgeving met het uitzicht over de velden. In de verte staan koeien te grazen en vliegen er vogels langs de horizon. Dat geeft al een ander gevoel dan het uitzicht op een bus station.

Als je dan begint met eten, willen we het liefste beginnen met een krokant bite, “een mooi afgebakken waldkorn broodje”. Krokant omdat het vlees en de kaas al zacht zijn van structuur. Tijdens het eten moet het dan niet te lang duren voor je het sap uit het zachte vlees voelt en proeft. Want uiteindelijk wil je vlees proeven. En dan vlees dat alleen accenten heeft gekregen door het gebruik van zout en peper. Zo puur mogelijk.

En wat zou het dan leuk zijn als je na deze beleving nog wordt verrast door een compleet andere smaak, die wel past. Het verse uitje uit de vrouwentuin. Niet gebakken niet gekookt gewoon vers. Deze is sterk in smaak, maar niet overheersend. Wat voor een hele leuke nasmaak zorgt.

Compliment van de dag: Onze Boer Bart burger is zo ontzettend lekker dat zelf de vegetarische man hem niet kan laten staan. “Er was niks aan het verhaal gelogen” aldus deze man. Alhoewel ik niet weet of hij eerlijk vergelijkingsmateriaal heeft geproefd 😉

Met vriendelijke groet Rianne Holtrop

#lunch #boerbart #burger #ontbeiten #spelen #vegetarisch #vlees #hamburger

58 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page