top of page

Corona

Bijgewerkt op: 7 apr. 2020In verband met de maatregelen voor Corona is het rustig op de boerderij,

Verplicht een versnelling lager, verplicht in het hier en nu, even met de benen op de grond.


Er zouden genoeg redenen kunnen zijn om ons zorgen te maken. De speelboerderij waar we vorig jaar mee zijn begonnen is gesloten en de vooruitzichten op de melkprijs lijken niet heel goed. Toch vind ik het heel interessant dat de maatregelen nagenoeg in de zelfde tijd zijn aangekondigd als de 40 dagen tijd voor Pasen een tijd van bezinning. Een tijd waarin je voor je zelf na kunt gaan wat er goed gaat, wat er beter kan en (het belangrijkste vind ik) waar je tevreden over mag zijn. Daarom besloten wij deze tijd ook te nemen voor bezinning en kwamen in een tekst het volgende tegen. (bron: Overstijg je zelf)


“Als jij gelukkig bent met de zorgen die je maakt is dat geen probleem. Als jij gelukkig bent met ongelukkig zijn is dat prima! Jij bent de enige die besluit hoe jouw leven eruit ziet.


Huh! Zorgen maken brengt je dus helemaal niks! Het er alleen maar om hoe jij omgaat met je eigen situatie. Het gaat erom dat je tevreden durft te zijn met wat je hebt. En hoe jij dat in je eigen leven vorm geeft. Ik begrijp best dat we makkelijk kunnen praten, we wonen tenslotte op de boerderij er is altijd leven, we halen de groenten uit de groentetuin en de eieren onder de kippen vandaan. Van de melk maken we zelf yoghurt en hebben alle tijd voor de kinderen. Voor ons voelt het als een feestje dat Lutzen (4) jaar weer even thuis mag zijn, want stiekem hebben we veel te weinig van hem genoten toen hij nog niet naar school ging.


Deze tijd geeft ons ook de rust om na te denken over wat we voor jou willen betekenen. Wat was precies de bedoeling van onze speelboerderij. Wij dachten dat we jou en je gezin wilden vermaken. Maar komen er steeds meer achter dat we een plek zijn waar jij even mag ontsnappen aan de hectiek van de dag ook na corona. Doordat jou kinderen veilig hele avonturen kunnen beleven kan jij ontspannen genieten van het hier en nu, genieten van een welverdiend bakje koffie en kijken naar jouw (buiten)spelende kinderen. Terwijl de wereld om je heen door raast.


Op dit moment houden we ons aan de maatregelen die gesteld zijn voor Corona, maar hopelijk tot ziens na de Coronamaatregelen


Groetjes Bartele en Rianne

334 weergaven

Comentários


boerbart-logo_speelboerderij_wit.png
bottom of page