top of page

Groentetuin van 1000 jaar

Samen een groentetuin die 1000 jaar kan bestaan.

Wil je ons helpen?

Een paradijs wordt veel mooier als je dat samen bouwt. Het is gezelliger om samen te zaaien, samen te onderhouden en samen te oogsten. Een plek waar je kunt verbinden, aarden en ontsnappen aan de hectiek van de dag. En samen weten we meer over een tuin die 1000 jaar kan bestaan.

Vijf jaar gelden begonnen we aan onze droom: een boerderij die 1000 jaar kan bestaan. Een boerderij die streeft naar een perfecte harmonie met de natuur. Daar willen we graag een nieuw onderdeel aan toevoegen namelijk de groentetuin die 1000 jaar kan bestaan.

Wist je dat als je verschillende planten naast elkaar zaait, iedere plant een functie vervult in het geheel? Wist je dat eenden gek zijn op slakken en dat kippen de onkruiden uit de tuin kunnen harken. Of dat de grond rust moet hebben en dat de mest van koeien waardevol is. Maar een groente tuin aanleggen die 1000 jaar kan bestaan vraagt iets magisch, iets dat groter is dan ons zelf , een samenspel tussen mens en natuur.

Tuinieren om te aarden

Tuinieren is veel meer dan het plukken van bloemen en het oogsten groenten. Rianne zegt vaak dat tuinieren een heerlijk rijk gevoel kan geven. Dat het zaaien, onderhouden en oogsten een ontzettend ontspannende bezigheid kan zijn. Er zijn bijvoorbeeld mensen met burn-out klachten die tuinieren vanuit een therapie. Na een paar weken in de buitenlucht voelen ze zich lekkerder en helderder. “Echt even in het hier en nu”.

Vanuit onze visie willen we als boerenbedrijf meer voor de samenleving betekenen dan alleen het produceren van voedsel. We willen een waardevolle, vertrouwde plek zijn waar je mee kunt doen aan duurzame landbouw. We willen een plek zijn waar mensen kunnen leren over het leven op de boerderij, dat koeien melk geven, appels aan de boom groeien en aardappels uit de grond komen. Een plek waar de tijd even van jou is en waar goed, goed genoeg is.

Want mooi is het als je zelf de aardbeien van een plant kan snoepen of wortel uit de grond kan trekken. Om die later klaar te maken en op te eten. Volgens ons is dat rijkdom, het moment dat de wereld verbreed.

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger mee te helpen en te eten uit de tuin van 1000 jaar. Kom dan naar de informatie ochtend: Zaterdag 29 februari 2020 om 10 uur bij ons op de boerderij.

Wij hebben de koffie en zelfgemaakte taart klaar staan. En je kinderen mogen mee.  

Groetjes Bartele en Rianne Holtrop

Opgeven voor evenement

271 weergaven
bottom of page