top of page

Slogan voor de speelboerderij. Heb jij een idee?


Hey,


We zijn opzoek naar een slogan, die slogan kunnen we natuurlijk zelf bedenken maar we zijn eigenlijk best wel benieuwd naar jouw mening. Samen zijn we waarschijnlijk creatiever dan wij alleen.


Eerst een kleine theorie

Volgens marketing theorieën moet de slogan onder het merk in één zin uitleggen wat je wil betekenen. Bij onze boerderij is de slogan: “Voor 1000 jaar” hiermee geven we aan dat we werken aan een boerderij die zo duurzaam is dat ze over 1000 jaar nog zou kunnen bestaan.


Voor de speelboerderij vinden we het vinden van een slogan lastiger. Omdat we zoveel meer proberen te zijn dan alleen een speelboerderij voor kinderen. In deze blog probeer ik te uit te leggen op welke basisprincipes de speelboerderij is gestoeld.


Als jij dan een slogan willen bedenken welke visie heeft, over 20 jaar nog steeds past en via de website goede verwachting schept voor gasten die ons nog niet hebben bezocht. Dan verloten we familie kaart voor het hele gezin.


Laten we beginnen.

Basisprincipe 1 De speelboerderij voor jou als ouder.


Eigenlijk zijn ouders de voornaamste reden dat we zijn begonnen met de speelboerderij. Wij zijn zelf ouders van jonge kinderen Lutzen (4) Minne (3) Tjitte (1). Sinds we kinderen hebben is er veel veranderd, het is een fantastische fase in ons leven maar ook heel (heel) erg druk. Alles staat in het teken van een zorgeloze jeugd voor onze kinderen.


Toch verlangen we best wel eens naar tijd voor ons zelf. Gewoon een (heel) klein moment waar we zelf ontspannen mogen genieten van een bakje koffie een zelf gemaakte taart of een smaakvolle lunch. Die momenten vinden we helemaal waardevol als we onze kinderen zien spelen. Het liefste buiten in een gezonde omgeving.


Dan is er ook de snelheid waarin we tegenwoordig leven. Er word veel van ons verwacht. Hoe gaaf is het als de tijd even stil mag staan. Alsof je in een tijdbubbel stapt waarin de rest van de wereld even niet bestaat. Zodat je de vogels weer hoort fluiten, je kinderen ziet lachen en de zon echt op je gezicht voelt. Niet omdat anderen dat van je verwachten maar gewoon echt even voor jou zelf.


Basisprincipe 2 De speelboerderij voor de kinderen.

Wij vinden dat kinderen een geweldige creativiteit hebben, ze kunnen ontzettend veel avonturen beleven met de kleinste dingen. Als ze maar vrij zijn en niet echt beperkt worden door bijvoorbeeld kaders van een spel op de Ipad. Daarom geven we kinderen alle ruimte (binnen hekken) om veilig te spelen met hun eigen spel. Juist met zand, water, traptrekkers, fietsen, hoepels en een kinderkeuken.


Het bijzondere aan deze manier van spelen is dat de kinderen hun eigen grenzen bepalen. Ze gaan zo snel als ze zelf willen. Ze ontdekken de grenzen van hun eigen kunnen. Juist die ruimte maakt ze nog creatiever, leniger en uiteindelijk blijer. Hoe gaaf is dat!

Basisprincipe 3 Gezond leven op de boerderij

Het derde punt is de boerderij, je bezoekt namelijk een echte biologische boerderij. Je komt in aanraking (als je dat wil) met koeien, kippen en kalfjes. Je mag zelf eieren rapen uit de kipcaravan, onbewust krijg je hiermee iets mee van de landbouw en waar eten vandaan komt. "Dit punt vind Bartele zo waardevol"

Maar eieren rapen is niet de enige manier hoe de boerderij verweven is bij de speelboerderij. De keuken bestaat voornamelijk ook uit producten die van de eigen boerderij af komen. De hamburger is van eigen Jersey vlees, kaas en een uitje uit de groente tuin. De taart is gebakken door moeders uit de buurt. Gewoon nuchter met veel ambacht en passie. Vol van smaak en verantwoord.

Samengevat proberen we dus echt een plek zijn voor het hele gezin, waar kinderen lekker kind mogen zijn en jij ontspannen mag genieten van de dingen die jij belangrijk vind. Dat alles in een prachtige omgeving midden op de boerderij waarmee de tijd die jij bij ons besteed echt de moeite waard zal zijn.


Maar nu nog een slogan...... Daarin zijn we erg benieuwd naar jullie ideeën.

Ps. Het beste idee krijgt een gratis jaarkaart 2020


Groetjes Rianne en Bartele

347 weergaven1 opmerking

1 comentario


- stap naar buiten -

Me gusta
boerbart-logo_speelboerderij_wit.png
bottom of page