top of page
2.jpg

Boer Bart

voor 1000 jaar

Over ons

Wij zijn Bartele en Rianne Holtrop

vooral vader, moeder, boer, boerin,

gastheer en gastvrouw.

 

Onze boerderij is een heerlijke plek voor families.

Een plek waar de kinderen op avontuur kunnen

terwijl jezelf mag ontspannen met een

heerlijk kopje koffie met een heerlijke lunch.

We hebben aan alles gedacht,

zoals een kindvriendelijke omheining

en genoeg uitdaging voor de kleine avonturier.

Maar ook een goede keuken met lekkere koffie, goede lunch

of een tafel barbecue voor de hele familie. 

Er is altijd wel iets te doen.

De koeien die gehaald moeten worden voor het melken en

eieren rapen uit de kipcaravan.

Onze speelboerderij is heel geschikt voor groepen met kinderen van 1 t/m 8 jaar.

 

Hopelijk tot ziens bij ons op de boerderij.

Lieve groet Boer Bart en Boerin Rianne

Fotoshoot boerderij-50.jpg

Ons avontuur in blogs

We schrijven sinds de start in 2014 blogs. In deze blogs vind je veel over onze suces en uitdagingen

Vroeger...

Van de geschiedenis tot de toekomst...

"Een boerderij die 1000 jaar kan bestaan."

WhatsApp Image 2020-12-15 at 10.36.11.jp

1753

De familie Holtrop strijkt neer in Friesland

De familie Holtrop strijkt neer in de streken rondom Rohel. Ze zijn de eerste generatie Holtrop in Nederland. Van origine komt de familie uit Duitsland.

 

Jan Bernardus Holtrop, wagenmaker uit de derde generatie van Von Holtrup uit Münsterland te Duitsland, koopt in 1753 een hele terp. Aan de zuidkant van de...

BOER-BART.jpg

31 oktober 1986

Bartele is geboren

Hoera, Bartele Holtrop is geboren. Hij is de zoon van Minne en Geeske Holtrop uit Delfstrahuizen. Tweede zoon uit een gezin van vijf kinderen. Bartele is opgegroeid in Delfstrahuizen en kreeg het vakmanschap met de paplepel ingegoten. Hij is groot en sterk geworden met de melk van de boerderij van zijn ouders.

Rianne.jpeg

9 juni 1987

Rianne is geboren

Hoera, Rianne Rijpkema is geboren in Joure. Gosse en Rist Rijpkema zijn de trotse ouders van dochter Rianne. Zij is de oudste dochter en grote zus van Tjitte en Jelte.

Bartele en Rianne trouwen.jpeg

2 september 2011 

Rianne en Bartele stappen in het huwelijksbootje

Na een relatie van vier jaar trouwen Bartele en Rianne. Ze zijn nog altijd verliefd en samen klaar voor de toekomst. Bartele en Rianne zijn op dit moment nog bezig met het opbouwen van hun carrière, maar wellicht is er in de toekomst ruimte voor een kleine Bartele of Rianne.

Boer Bart Speelboerderij 8-2019-08087.jp

2014

De boerderij

Januari 2014 – Een nieuw hoofdstuk 
Bartele en Rianne beginnen aan een nieuw hoofdstuk van de boerengeschiedenis van de familie Holtrop. Aan de Schoterweg 26 in Rotstergaast wordt de voormalige Friese boerderij van de Familie Kerkstra nieuw leven ingeblazen. De boerderij heeft als specifiek doel om...

FINAL LOGO WIT OP GROEN.png

Oktober 2014
Bartele en Rianne introduceren het merk ‘Boer Bart’

Het merk staat bovenal voor een goed leven en het beste eten in samenwerking met de natuur. Met deze samenwerking worden zorgvuldig natuurlijke kringlopen gestimuleerd, waardoor er een boerderij ontstaat die tijdloos is en meer dan 1000 jaar kan bestaan. Na de introductie van het merk...

IMG_3725_edited.jpg

April 2015 

De eerste melk

De Jerseys die in 2014 een plek op de boerderij hebben gekregen, zijn voor het eerst moeder geworden. De koeien produceren nu voor het eerst melk. De melk wordt volledig verwerkt door Friesland Campina. De melk is goed voor de gezondheid van de consument, zowel voor het lichamelijk als het geestelijke energieniveau. Hoe? Deze melk bevat het oer-gen A2, dit oer-gen bevat eiwitten die goed verteerbaar zijn voor de mens. Daarnaast bevat het de juiste vetten, deze vetten zijn brandstof voor je hersenen en je vitale organen. Wie had dat gedacht, een glaasje melk met zoveel gezonde effecten!

Lutzen%20bij%20waterpomp_edited.jpg

21 mei 2015 

Lutzen is geboren

Hoera! Lutzen Gosse Holtrop is geboren. Bartele Holtrop en Rianne Holtrop-Rijpkema zijn de trotse ouders van zoon Lutzen Gosse. Hij is dan ook vanaf 2015 een groot onderdeel van Boer Bart. Lutzen is vernoemd naar de vader van Rianne (Gosse), omdat familie een grote rol speelt in dit gezin.

Kippen en KC2.jpg

Februari 2016

Een groot succes 

Het kippenproject is goed genoeg om uit de testfase te halen. De ‘kipcaravan 2.0’ wordt opgebouwd vanuit een oude opraapwagen. Deze nieuwe kipcaravan zal de kippen beter faciliteren in de functie binnen de kringloop. De eieren worden verkocht aan de biologische supermarkt Ekoplaza in Heerenveen, de supermarkt Spar in Echtenerbrug en de Natuurwinkel in Joure. Ook wordt er gestart met een eigen bezorgroute voor verkoop aan huis.

WhatsApp Image 2020-12-15 at 12.41.38.jp

Mei 2016

Officieel biologisch

De visie van Boer Bart en zijn manier van boeren ligt heel dicht bij de biologische regelgeving. In 2015 schreef Boer Bart zich in voor het omschakelprogramma van Skal. Stichting Skal Biocontrole is een zelfstandig bestuursorgaan dat toezicht houdt op de biologische productie in Nederland. Skal is daartoe aangewezen door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het programma is in mei 2016 voltooid. Sindsdien mag de melk officieel biologisch genoemd worden.

Minne.jpeg

20 december 2016

Minne is geboren

Hoera, nog een zoon! Minne Holtrop is geboren. Bartele Holtrop en Rianne Holtrop-Rijpkema zijn opnieuw trotse ouders geworden. Dit keer van zoon Minne Volken Boas. Hij is dan ook net als zijn broer een groot onderdeel van Boer Bart. Minne is vernoemd naar de vader (Minne) en de broer (Volken) van Bartele.

vooraanzicht HR.JPG

2017

Een lekker stukje kaas

Mei 2017 – Samenwerking met Rouveen en Bastiaansen
Er wordt gestart met een samenwerking met C.Z. Rouveen. Een zuivelcoöperatie gericht op speciale kazen. Samen met Bastiaansen (Dochteronderneming van C.Z. Rouveen) ontwikkelt Boer Bart een natuurkaas genaamd ‘de Tjonger’. Deze kaas is vernoemd naar...

Kopie%20van%20Boer%20Bart%20Gezinsshoot%

9 juni 2018

Tjitte is geboren

Hoera, nóg een zoon! Tjitte Holtrop is geboren. Bartele Holtrop en Rianne Holtrop-Rijpkema
zijn wéér trotse ouders geworden. Dit keer van zoon Tjitte. Hij is dan ook net als zijn broers
een groot onderdeel van Boer Bart. Tjitte is vernoemd naar Rianne’s broertje, raad eens… hij heet ook Tjitte!

Boer Bart.jpg

Mei 2019

Opening speelboerderij

Het is vandaag een prachtige dag, namelijk Moederdag. De oude Friese Stjelp boerderij is omgetoverd tot een prachtige ontvangstruimte, klaar voor de opening van de speelboerderij! Kinderen spelen op de traptrekkers, er wordt koffie geschonken en de hamburgers (gemaakt van vlees van eigen dieren) worden gebakken.

Ruim een jaar eerder ontstond het idee:
“Om het merk Boer Bart beter te tonen, worden er...

StreekRestaurant-02969.jpg

Oktober 2019 

Samen eten

Ook in de winter wil Boer Bart zijn gasten blijven ontvangen. Hoe doen ze dat? Bij de boer aan tafel! Hierdoor krijg jij het gevoel dat jij onderdeel bent van het gezinsleven op de boerderij. Vanuit de oude Friese Stjelp (boerenhuis met alle leefruimten onder één dak), worden de lekkerste familiegerechten geserveerd. Met liefde klaargemaakt en rechtstreeks van het land of uit de streek. Boer Bart is van mening dat het delen van eten verbindt. Dit heeft Boer Bart op een idee gebracht! In plaats van het kiezen van een eigen gerecht, deel je mee uit de pan op tafel. Een echte boerengewoonte binnen een boerengezin. “Lekker ite!”

Green Woods Photo with Quote Nature Desk

2021

Vandaag

Wat gebeurt er nu? Ook hier speelt corona een rol, bij wie niet? Op dit moment zijn de speelboerderij en het restaurant gesloten. Dit betekent niet dat het boerenbedrijf stilstaat, in tegendeel! Elke dag weer worden de koeien gemolken, de eieren geraapt, de stallen verschoond en ga zo maar door. Het (boeren)leven gaat gewoon door. Boer Bart probeert de tijd zo goed mogelijk samen door te komen. Tijd voor elkaar, met elkaar en denken om een ieders gezondheid.

 

Boer Bart vraagt zich in deze tijd af: "Wat heeft 2021 voor ons in petto?”

Mobiele melkstal.jpg

Mei 2025 

Zuivellijn

De lijn met zuivelproducten wordt verder uitgebreid. De rijke melk van de Jerseykoeien wordt verwerkt tot zuivel en kaas. De zuivel is een rijke basis voor een goede start van de dag of om lang te kunnen presteren tijdens bijvoorbeeld het sporten. De zuivel zit zo dicht mogelijk tegen de natuurlijke melk aan, zo blijven de vetstructuren, eiwitten en enzymen zoveel mogelijk in tact.   

 

De melk is de meest...

IMG_20190814_093844.jpg

Mei 2030

Start Coöperatie voor boerderijen

Samen Boer Bart. Dat is onze toekomstdroom. “Maar er is maar één Boer Bart, toch?” Dat klopt, maar Boer Bart is tweeledig. Boer Bart is Bartele Holtrop maar Boer Bart is ook het merk. En jij kan onderdeel worden van dat merk! Hoe?

 

Bartele legt het je uit:

“Wij staan garant voor startende boeren. Door de verschillende inkomstenbronnen (zuivel, speelboerderij, restaurant, etc.) kunnen wij een nieuwe boerderij aankopen en kan een jonge boer, boer worden. De boerderijen die zijn aangesloten staan garant voor nieuwe boerderijen. Waardoor er een kapitaalkrachtige coöperatie ontstaat, welke gezond en rijk voedsel produceert.“

DSC00606.JPG

2753

1000-jarig bestaan

Al 1000 jaar boert de familie Holtrop, opgesplitst in verschillende takken met ieder zijn eigen visie, maar de gemeenschappelijke deler blijft het boeren. 


En nu is het 2753. Hoe ziet de wereld eruit? Door een toekomstbril kijkt Boer Bart naar de toekomst, maar verder dan dromen komen ze niet. Wat is hun droom?

"Onze droom is voor 2073 dat mensen net zo van de omgeving kunnen blijven genieten zoals wij dat nu doen. Dat de waarden en normen blijven bestaan en dat het leven van de mensen en dieren de moeite waard is."

Vroeger
boerbart-logo_speelboerderij_wit.png
bottom of page