top of page
2.jpg

Boer Bart

voor 1000 jaar

Over ons

Wij zijn Bartele en Rianne Holtrop

vooral vader, moeder, boer, boerin,

gastheer en gast vrouw.

 

Onze boerderij is een heerlijke plek voor families.

Een plek waar de kinderen op avontuur kunnen

terwijl jezelf mag ontspannen met een

heerlijk kopje koffie met een heerlijke lunch.

We hebben aan alles gedacht,

zoals een kindvriendelijke omheining

en genoeg uitdaging voor de kleine avonturier.

Maar ook een goede keuken met lekkere koffie, goede lunch

of een tafel barbecue voor de hele familie. 

Er is altijd wel iets te doen.

De koeien die gehaald moeten worden voor het melken en

eieren rapen uit de kipcaravan.

Onze speelboerderij is heel geschikt voor groepen met kinderen van 1 tot 10 jaar.

 

Hopelijk tot ziens bij ons op de boerderij.

Groetjes Boer Bart en Boerin Rianne

Fotoshoot boerderij-50.jpg

Ons avontuur in blogs

We schrijven sinds de start in 2014 blogs. In deze blogs vind je veel over onze suces en uitdagingen

Vroeger...

Van de geschiedenis tot de toekomst...

"Een boerderij die 1000 jaar kan bestaan."

WhatsApp Image 2020-12-15 at 10.36.11.jp

1753

De familie Holtrop strijkt neer in Friesland

De familie Holtrop strijkt neer in de streken rondom Rohel. Ze zijn de eerste generatie Holtrop in Nederland. Van origine komt de familie uit Duitsland.

 

Jan Bernardus Holtrop, wagenmaker uit de derde generatie van Von Holtrup uit Münsterland te Duitsland, koopt in 1753 een hele terp. Aan de zuidkant van de...

BOER-BART.jpg

31 oktober 1986

Bartele is geboren

Hoera, Bartele Holtrop is geboren. Hij is de zoon van Minne en Geeske Holtrop uit Delfstrahuizen. Tweede zoon uit een gezin van vijf kinderen. Bartele is opgegroeid in Delfstrahuizen en kreeg het vakmanschap met de paplepel ingegoten. Hij is groot en sterk geworden met de melk van de boerderij van zijn ouders.

Rianne.jpeg

9 juni 1987

Rianne is geboren

Hoera, Rianne Rijpkema is geboren in Joure. Gosse en Rist Rijpkema zijn de trotse ouders van dochter Rianne. Zij is de oudste dochter en grote zus van Tjitte en Jelte.

Bartele en Rianne trouwen.jpeg

2 september 2011 

Rianne en Bartele stappen in het huwelijksbootje

Na een relatie van vier jaar trouwen Bartele en Rianne. Ze zijn nog altijd verliefd en samen klaar voor de toekomst. Bartele en Rianne zijn op dit moment nog bezig met het opbouwen van hun carrière, maar wellicht is er in de toekomst ruimte voor een kleine Bartele of Rianne.

Boer Bart Speelboerderij 8-2019-08087.jp

2014

De boerderij

Januari 2014 – Een nieuw hoofdstuk 
Bartele en Rianne beginnen aan een nieuw hoofdstuk van de boerengeschiedenis van de familie Holtrop. Aan de Schoterweg 26 in Rotstergaast wordt de voormalige Friese boerderij van de Familie Kerkstra nieuw leven ingeblazen. De boerderij heeft als specifiek doel om...

FINAL LOGO WIT OP GROEN.png

Oktober 2014
Bartele en Rianne introduceren het merk ‘Boer Bart’

Het merk staat bovenal voor een goed leven en het beste eten in samenwerking met de natuur. Met deze samenwerking worden zorgvuldig natuurlijke kringlopen gestimuleerd, waardoor er een boerderij ontstaat die tijdloos is en meer dan 1000 jaar kan bestaan. Na de introductie van het merk...

IMG_3725_edited.jpg

April 2015 

De eerste melk

De Jerseys die in 2014 een plek op de boerderij hebben gekregen, zijn voor het eerst moeder geworden. De koeien produceren nu voor het eerst melk. De melk wordt volledig verwerkt door Friesland Campina. De melk is goed voor de gezondheid van de consument, zowel voor het lichamelijk als het geestelijke energieniveau. Hoe? Deze melk bevat het oer-gen A2, dit oer-gen bevat eiwitten die goed verteerbaar zijn voor de mens. Daarnaast bevat het de juiste vetten, deze vetten zijn brandstof voor je hersenen en je vitale organen. Wie had dat gedacht, een glaasje melk met zoveel gezonde effecten!

Lutzen%20bij%20waterpomp_edited.jpg

21 mei 2015 

Lutzen is geboren

Hoera! Lutzen Gosse Holtrop is geboren. Bartele Holtrop en Rianne Holtrop-Rijpkema zijn de trotse ouders van zoon Lutzen Gosse. Hij is dan ook vanaf 2015 een groot onderdeel van Boer Bart. Lutzen is vernoemd naar de vader van Rianne (Gosse), omdat familie een grote rol speelt in dit gezin.

Kippen en KC2.jpg

Februari 2016

Een groot succes 

Het kippenproject is goed genoeg om uit de testfase te halen. De ‘kipcaravan 2.0’ wordt opgebouwd vanuit een oude opraapwagen. Deze nieuwe kipcaravan zal de kippen beter faciliteren in de functie binnen de kringloop. De eieren worden verkocht aan de biologische supermarkt Ekoplaza in Heerenveen, de supermarkt Spar in Echtenerbrug en de Natuurwinkel in Joure. Ook wordt er gestart met een eigen bezorgroute voor verkoop aan huis.

WhatsApp Image 2020-12-15 at 12.41.38.jp