top of page

Duurzaam. Visie #2

Er zijn veel speelplaatsen die leuk zijn voor kinderen, maar niet perse voor ouders.

Precies daar willen wij het onderscheid in maken. We vinden het belangrijk dat jouw moment er toe doet, het liefst zo duurzaam mogelijk.


Misschien wist je het al, als je ons bezoekt kom je op een biologisch melkveehouderij en proberen we zo te boeren dat het 1000 jaar zou kunnen bestaan. Dat betekent dat we proberen om de planten en dieren zo met elkaar te laten samenwerken dat de kringloop onuitputtelijk wordt en in principe altijd kan bestaan.

Maar wist je ook dat het restaurant gebouwd is in een schuur uit 1910? Vroeger werd hier het hooi opgeslagen en woonden tijdens de winter 15 koeien, 7 pinken, 1 stier en 2 paarden.


Nu is het een pachtig, duurzaam restaurant met een weids uitzicht over de landerijen en de speeltuin. Tijdens de (ver)bouw hebben we zoveel mogelijk hergebruikt. Zo zijn de balken uit de zolders opnieuw gebruikt, komen de spanten van een oude fabriek en de keuken uit een herenhuis. We zijn klant bij bijna alle kringloopwinkels uit de omgeving voor meubels met een huiselijke uitstraling.


Omdat wij zelf ook een jong gezin zijn konden we ons uitleven op het ontwerp van de toiletten. Die hebben we extra groot gemaakt zodat je de kinderen kunt helpen terwijl de deur dicht kan. Wij hebben een prachtige verschoon ruimte gemaakt waarin jij alle ruimte hebt om de kinderen te verschonen.


We hebben zelfs een verlaagde wasbak gemaakt zodat kinderen zelf hun handen kunnen wassen en het water wordt verwarmt door de zon.


"Zodat jij je maar thuis mag voelen en de impact op met milieu zo klein mogelijk is".

Bedankt voor het lezen.


Groetjes Rianne en Bartele


414 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


boerbart-logo_speelboerderij_wit.png
bottom of page