top of page

Eet je zelf gezond

Wist je dat boter effect kan hebben op het functioneren van jou hersenen en dat er verschil zit in de verteerbaarheid van rauwe melk of melk uit een pak. Hoe zit dat nou eigenlijk?

Zaterdag 11 januari, themadag over voedsel “Eet jezelf gezond”.

Als boer heb ik een gezond leven, ik werk buiten, heb veel beweging en heb iedere dag het zelfde ritme. Toch voel ik met soms gestrest of moe. Ik was benieuwd of dit met mijn eetpatroon te maken had. Want zo vond ik uit dat stress is bij mij een maandelijks terug komend patroon is en weinig heeft te maken met een situatie op dat moment. Soms word ik nachts wakker om helemaal niks, of komt er niks uit mijn handen omdat ik een adrenaline gevoel heb.

Ik vroeg me af of ik dit gevoel onder controle kan krijgen door het te isoleren, verminderen of te negeren. Dat was de reden dat ik me opgaf voor de cursus van Evenwijs met als voedingsspecialist Dorothé. Kan eten effect hebben op mijn gevoel?

We leerden over het effect van vlees, melk en eieren. Dat er verschil zit in groenten uit de kas of uit de volle grond. En dat een tekort aan eiwitten kan zorgen voor een blijvend letsel. Er zit verschil in zout en brood is niet meer wat het is geweest.

Een hele openbaring

Ik vond dit als boer een hele openbaring. Ik ben altijd bezig met eten maar heb geen idee wat voor effect dit heeft mijn lichaam, gezondheid en gesteldheid. Ik kan je ook direct geruststellen dat wij als Nederlandse boer superfoods produceren. Eten dat enorm belangrijks is voor eeh goed en gezond functioneren van jouw lichaam.

Lijkt het jou ook leuk om in één dag te leren over je voeding en het effect op je lichaam? Geef je dan op door een ticket te kopen.

Dorothé verteld je alles.

Met vriendelijke groet Bartele Holtrop

86 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page