top of page

Lokaal. Visie #3


Er zijn veel plaatsen die leuk zijn voor kinderen, maar niet perse voor ouders. Precies daar willen wij het onderscheid in maken. We vinden het belangrijk dat jouw moment er toe doet, het liefst zo smaakvol en lokaal mogelijk.


Misschien denk je wel: Lokaal dat is duur en onhandig. Ergens klopt dat ook wel. Sommige bestellingen moeten we zelf ophalen en we betalen er meer voor. De smaak kan bij iedere bachs anders zijn en we kunnen niet makkelijk (lees efficiënt) bestellen via één portaal.

Toch zijn meerdere redenen dat we lokaal proberen in te kopen. Toen we net boer werden in 2014 waren we super blij met iedereen die de moeite nam om onze producten te kopen. Wat hebben we veel eieren, yoghurt, vlees en melk verkocht bij de Streekboer, Ekoplaza, Natuurwinkel Joure en de lokale Spar. Inmiddels zijn we geen starter meer en gaat het erg goed met onze onderneming, we willen graag meer betekenen voor de regio dan alleen een "speelboerderij" zijn. Tijd om op onze beurt de touwen uit te gooien zodat anderen een stukje met ons mee kunnen varen.


Als boer ben je (mega) verwend betreft smaak. Zelf eten we (bijna) altijd volle en verse producten van eigen boerderij. De melk is rauw, vol en vers, de eieren zijn, sterk en heel smaakvol het vlees is van koeien die de tijd hebben gekregen om te groeien. Die kwaliteit vindt je eigenlijk alleen bij boeren, bakkers, slagers en branders die de ambacht van het vak uitoefenen.

Daarnaast kan ik me voorstellen dat (hoe klein we ook zijn) de bakker blij is met de broden die hij aan ons verkoopt. De Akkerbouwer voor het graan, de molenaar voor het meel dat hij maalt. de varkens boer voor het spek, de slager voor het uitbenen, de koffiebrander voor de koffie, de bloemist voor de bloemen, de ijsmakers voor het ijs, de taartenbakkers voor de taarten en de drukker voor de folders die hij voor ons mag maken.Wij zijn op onze beurt dankbaar voor jou bezoek. Want door jou hebben we allemaal een beetje bestaansrecht.

Uiteindelijk willen we graag een combinatie worden/zijn van de leukste merken en initiatieven uit de regio.

Groetjes Rianne en Bartele


We werken samen met:Folders/drukwerk https://flyerprint.nl/

345 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


boerbart-logo_speelboerderij_wit.png
bottom of page