top of page

Maar jij als ouder dan?

Waarschijnlijk heb jij als ouder veel aan je hoofd. Na een dag hard werken heb het eten voor je gezin gemaakt en liggen de kinderen net lekker op bed. Met een beetje pech was je dag druk zodat je in de avond ondanks de vermoeidheid nog “even” een stel e-mails moet beantwoorden, omdat je niet wilt achter lopen met je werk.

Nu jij zelf kinderen hebt kom de tijd voor jouzelf onder druk te staan, want naast je werk en je gezin, ben je ook iemand die actief wil meedoen in de maatschappij. Sporten, deelnemen in een vrijwilligersorganisatie en afspreken met vrienden. De druk uit de omgeving is groot, het prachtige huis waar jullie in wonen moet worden betaald, de druk om succesvol te zijn voel je overal.

Terwijl het hebben van kinderen één van de mooiste geschenken van je leven is, ben je met je drukke schema eigenlijk niet altijd de ouder die je graag wilt zijn. Soms net te kortaf, soms te moe om ze te begrijpen en vaak druk om het huis leefbaar te houden. Iets doorschuiven naar een later moment is er niet, want dat moment zit ook al vol.

De vrije dag is ook druk.

Gelukkig is er het weekeind, waarin je, als je geluk hebt, even niet aan je werk hoeft te denken. Maar ook het weekeind kan een drukke bedoening zijn met sporten, boodschappen en sociale verplichtingen.

Eropuit op een vrije dag kan een hele onderneming zijn. Voor je bent vertrokken voelt het alsof je  al een werkdag hebt gehad. Jij bent degene die overal aan moet denken, is alles ingepakt, van luiers tot hapjes, van billendoekjes tot de knuffel en ga zo maar door. Vervolgens loop je de hele dag achter je kinderen aan om te zorgen dat ze veilig zijn en een leuke dag hebben.

Maar jij dan? Is er iemand die even aan jouw denkt?  Iemand die voor jou de koffie zet, de taart bakt, en het huis gezellig maakt en weer opruimt? Is er een plek waar even niets aan je gevraagd wordt?

Ja, straks wel! Vanaf 11 mei, dan willen wij er juist voor jou zijn. Wij willen precies die omgeving zijn waar jij even mag ontspannen, zittend met een kopje thee terwijl de kinderen heerlijk spelen en bloeien.

Want wij zorgen dat de koffie gezet, de slagroom geklopt en de taart gebakken is. Je kinderen mogen veilig en heerlijk buiten spelen in hun eigen belevingswereld en alles .

Jullie zijn welkom op onze boerderij, een plek die nog echt is, buiten in de zon waar alle ruimte voor jouw kinderen is om te spelen en te rennen. Een plek om met het hele gezin te genieten van het gezin. Omdat het momentje weg, ook vooral een moment voor jou moet zijn om de rest van de week weer die ouder te kunnen zijn die je zo graag bent.

Groetjes Rianne

(Moeder van 3 prachtige jongens)

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page