top of page

Over 21 dagen jonge kuikens

Jullie hulp voor het kippen project is geweldig, we hebben nu de mogelijkheid om de kippen echt duurzaam te maken.


Een 1000 jaren plan.

Via deze blog vertel ik je graag de ontwikkelingen,

Op 28 februari hebben we een blog geschreven waarin we vragen of jullie ons willen helpen met het kippenproject. Dat is ruimschoots gedaan, hierbij een update.


Stand op zaterdag 13 maart

43 kippen


10.890 eieren


Normaal kopen we ieder jaar nieuwe kippen aan die opgeroeid zijn in een kippenstal. Prachtige kippen die als ze voor het eerst buiten komen niks snappen van de zon, de regen het eten van wormen en insecten en laat staan scharrelen.


Dat moet toch anders kunnen, daarom zijn we afgereisd naar het pluimvee museum om te ontdekken hoe boeren voor de oorlog kippen hielden. Welke rassen er gebruikt werden op het boerenerf en wat de kenmerken waren. We zijn namelijk opzoek naar een kip die goed op zich zelf kan passen, prachtige eieren legt en ook nog vlees heeft. We kwamen uit bij de Amrock en de Noord Hollandse legkip.


Maar dezen zijn commercieel niet te krijgen en er zit dus niks anders op om de kippen zelf uit te broeden. We hebben speciaal een hok gemaakt waar de kippen en hanen samen lopen. De eieren die ze leggen gaan naar de broedmachine om over 21 dagen uit te komen.


Het is dan de bedoeling om de kuikens samen te laten opgroeien, waarbij de kippen naar de caravan gaan om eieren te leggen en de hanen opgroeien voor vlees. Naast het produceren van eieren en kippen vlees willen we jouw graag laten zien wat er op een boerderij gebeurt.


Opmerking: Omdat het nog lang duurt voordat we genoeg kippen hebben voor de caravan, kopen we ook nog commerciële legkippen. Zodat we redelijk snel eieren kunnen leveren.


Vind je het leuk om mee te doen? Dat kan nog steeds.

849 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


boerbart-logo_speelboerderij_wit.png
bottom of page