Volken Holtrop

Mijn oudste broer Volken Holtrop heeft zich verkiesbaar gesteld voor de Provinciale Staten van Fryslan. Maar wie is hij eigenlijk? De eerste blog van Volken Holtrop

Ik ben Volken Holtrop,  naast mijn werk, gezin en voetbal, ben ik erg geïnteresseerd in politiek. Dan heb ik ook nog het karakter, dat ik liever iets doe dan dat ik er over zeur. Dus liever daden dan woorden. Daarom heb ik mij aangesloten bij het CDA. Een partij die me met de paplepel is ingegoten. Een partij waar misschien wel iets mis mee is, maar wel de partij die me tot nu toe altijd het dichtst bij mijn hart ligt.

Ik vind politiek steeds belangrijker

Nu ik zelf twee dochters heb, vind ik politiek steeds belangrijker. We moeten een mooi Fryslan behouden. Een provincie waarin wij en onze kinderen kunnen wonen, werken en genieten.

Maar wat zal ik als jonge vader uit Follega in de Provinciale Staten van Fryslan. Want reëel gezien kan de provincie niet heel erg veel. We kunnen sturen in beleid voor het klimaat, de landbouw of de werkgelegenheid, maar een echte impact kan pas door ons als bewoners en bedrijven worden gemaakt.

We kunnen als provincie hele ambitieuze plannen maken, maar deze zijn alleen haalbaar als jullie er iets mee kunnen. Het verbeteren van het klimaat door het verhogen van belastingen is zinloos als er daardoor voor jou geen geld meer is om je huis of bedrijf energiezuinig te maken. Te ambitieuze plannen kunnen volgens mij zorgen voor frustratie en tegenwerking. We moeten daar dus voorzichtig mee zijn.

Ik ben misschien wel saai

Misschien ben ik dus wel een beetje saai, omdat ik vind dat we al heel veel goed doen in Fryslan. We mogen trots zijn op de ontwikkelingen en evenementen. We mogen trots zijn op onze cultuur, onze ondernemers en onze inwoners. Jullie zijn tenslotte degene die een verbetering echt op gang kunnen brengen.

Ik vind daarom dat we ons vooral op jullie moeten focussen, de initiatieven die jullie tonen moeten wij ondersteunen. En daar wil ik mij de aankomende jaren graag voor inzetten. Ik ben verkiesbaar, op plek 13 op de lijst van het CDA. Misschien ben ik niet de beste, maar ik denk wel een hele goede schakel in het geheel te kunnen zijn.

Met vriendelijke groet Volken Holtrop

#CDA #Fryslan #provincialestaten

3 keer bekeken

Boer Bart

- Vooruit naar de oorsprong -

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle