Boeken-ruil-kast

De Boeken-ruil-kast

Het idee van de boeken-ruil-kast komt niet eens van ons, maar van één van onze gasten die het heerlijk vind om bij ons een paar hoofdstukken uit haar boek te lezen. “Dit is een van de weinige plekken waar ik weer even tijd heb voor een goed boek.”

De jonge vrouw komt vaak alleen met haar dochter, terwijl haar dochter heerlijk buiten speelt zit ze zelf in één van de ligstoelen te lezen. Soms word ze uit haar verhaal gehaald als haar dochtertje even naar de wc wil. Of als haar kop thee op is….

Ondanks dat het heerlijk leest, kwam ze laatst teleurgesteld aan de balie. Het boek had een ander einde dan dat ze had gehoopt. “Eigenlijk wel zonde hé, -vertelde de vrouw- dat ik dit boek in de kast zet en er waarschijnlijk nooit weer iemand na om zal kijken. Wat zou het dan leuk zijn als we er iemand anders blij mee kunnen maken.” En hoppa de boeken-ruil-kast was geboren.

Om dit idee in het zonnetje te zetten organiseren we een speciale boeken-ruil-dag. Namelijk op 1 september aanstaande. Dit is een speciale dag, maar eigenlijk word iedere dag een boeken-ruil-dag.

Vind jij dit een leuk idee? Dan kun je helpen, heb je een boek waarvan jij het zonde vind dat deze niet nog een keer word gelezen. Neem het boek dan mee naar de speelboerderij en ruil het voor een andere titel. Als we dit met veel mensen doen, ontstaat er vanzelf een kast vol interessante titels. En misschien is het dan extra leuk, om bij het voorblad een persoonlijke tekst te schrijven waarom jij het boek zo bijzonder vond.

Tot zondag? Groetjes Bartele en Rianne.

#lezen #relaxen #spelen