“Boerenrestaurant” Speciaal voor gezinnen

“Restaurant” Speciaal voor gezinnen

Breng passie voor koken en liefde voor de streek bij elkaar en er ontstaat magie in de keuken bij het Streekrestaurant van Boer Bart. De eerste keer dat het restaurant in Rotstergaast op deze manier de deuren opent is op zaterdag 25 januari. Niet dat Boer Bart zelf achter de pannen gaat staan, maar zijn gedrevenheid werkte bij chef-koks Henk Markus, Wouter van der Kuijt en Siep Zijlstra aanstekelijk om het schort op de boerderij voor te binden. Iedere kok heeft veel ervaring met koken van de boerderij. Zo was Henk tot juli 2017 vijf jaar chef-kok van het voormalig restaurant “Het Ambacht” in Heerenveen. In de tijd van “Het Ambacht” onderscheidde Henk zich al door voor zijn gerechten lokaal in te kopen bij boeren in de omgeving. “Ik ging persoonlijk bij de boeren op bezoek om de pareltjes van Friesland te vinden”. De streek rond Rotstergaast (en ruim daarbuiten) heeft veel boeren die met trots mooie producten maken. Melk, eieren, kaas, vlees en diverse groenten komen uit het gebied rond de boerderij van Boer Bart. “Als je dan onze passie en de passie van de boeren uit de omgeving samen brengt met de passie van de chef kok ontstaat er magie in de keuken.” Ik vind het heel bijzonder hoe intens de smaak van Friesland kan zijn.