Streekrestaurant

Als je de passie voor koken en liefde voor de boerderij bij elkaar en er ontstaat magie in de keuken. Vanaf 25 januari beginnen we het Streekrestaurant speciaal voor gezinnen en iedereen die van lokaal eten houd.

Niet dat ik zelf achter de pannen ga staan, maar m’n gedrevenheid werkte bij chef-koks Henk Markus, Wouter van der Kuijt en Siep Zijlstra aanstekelijk om het schort op de boerderij voor te binden. Deze koks hebben veel ervaring met koken van de boerderij en kochten ook van onze boerderij. Zo was Henk tot juli 2017 chef-kok van het voormalig restaurant “Het Ambacht” in Heerenveen. In de tijd van “Het Ambacht” onderscheidde Henk zich al door voor zijn gerechten lokaal in te kopen bij boeren in de omgeving. “Ik ging persoonlijk bij de boeren op bezoek om de pareltjes van Friesland te vinden”. 

De streek rond Rotstergaast (en ruim daarbuiten) heeft veel boeren die hele mooie producten maken. Melk, eieren, kaas, vlees en diverse groenten komen uit het gebied rond de boerderij . “Als je dan onze passie en de passie van de boeren uit de omgeving samen brengt met de passie van de chef kok ontstaat er magie in de keuken.” Het is fascinerend wat voor bijzondere smaken de kok alleen al uit een aardappel kan halen. Het heel bijzonder hoe intens de smaak van Friesland is.”

Met het seizoen mee