top of page

Streekrestaurant

Als je de passie voor koken en liefde voor de boerderij bij elkaar en er ontstaat magie in de keuken. Vanaf 25 januari beginnen we het Streekrestaurant speciaal voor gezinnen en iedereen die van lokaal eten houd.

Niet dat ik zelf achter de pannen ga staan, maar m’n gedrevenheid werkte bij chef-koks Henk Markus, Wouter van der Kuijt en Siep Zijlstra aanstekelijk om het schort op de boerderij voor te binden. Deze koks hebben veel ervaring met koken van de boerderij en kochten ook van onze boerderij. Zo was Henk tot juli 2017 chef-kok van het voormalig restaurant “Het Ambacht” in Heerenveen. In de tijd van “Het Ambacht” onderscheidde Henk zich al door voor zijn gerechten lokaal in te kopen bij boeren in de omgeving. “Ik ging persoonlijk bij de boeren op bezoek om de pareltjes van Friesland te vinden”. 

De streek rond Rotstergaast (en ruim daarbuiten) heeft veel boeren die hele mooie producten maken. Melk, eieren, kaas, vlees en diverse groenten komen uit het gebied rond de boerderij . “Als je dan onze passie en de passie van de boeren uit de omgeving samen brengt met de passie van de chef kok ontstaat er magie in de keuken.” Het is fascinerend wat voor bijzondere smaken de kok alleen al uit een aardappel kan halen. Het heel bijzonder hoe intens de smaak van Friesland is.”

Met het seizoen mee

“We gaan vooruit naar de oorsprong. We koken met de seizoenen mee. Aangepast aan het aanbod van de boerderij en de boerderijen uit de streek.”, vertelt chef-kok Henk Markus. Elke keer stellen ze een verrassend 3 gangen menu samen.

Maar hoe werkt het dan?

Om 17.00 uur is het “Streekrestaurant” open als familie restaurant. Speciaal voor families met (kleine) kinderen. De kinderen kunnen tijdens het eten spelen in het restaurant of op de speelboerderij. Als de volwassenen het voorgerecht krijgen, krijgen de kinderen het hoofdgerecht. Het leuke is dat de volwassenen dan ontspannen en genieten van het hoofdgerecht, terwijl de kinderen lekker druk bezig zijn met hun eigen spel. Boer Bart: “Je bent dus echt even een heerlijk moment weg met je gezin” .

Om 19.30 uur is het “Streekrestaurant” geopend voor gasten zonder kleine kinderen die ook graag streekgerechten eten.

Eten bij het “Streekrestaurant” kan alleen op reservering via de site van Boer Bart “Hiermee weten we precies hoeveel mensen er komen en kunnen de boeren de juiste producten oogsten.“. Aldus chef-kok Henk Markus.

Voor meer informatie en het reserveren van de tickets kijk op www.boerbart.nl/restaurant

157 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page