top of page

Burgemeester komt ook

Dhr. F. Veenstra Burgemeester van de Fryske Marren houd wel van een ludieke actie. Het was tijdens de opening van de Agrarische schouw in Joure, de woensdag avond voor de boerenstaking van 1 oktober. De sfeer onder de boeren was nieuwsgierig. Niemand had nog geen idee wat de boerenstaking teweeg zou brengen. In de toespraak waarmee Feenstra de Agrarische schouw openende, citeerde hij een Afrikaanse uitspraak mee: Wie modder gooit verliest grond.  Hij vertelde ook hoe trots hij was op de landbouw in zijn gemeente.

Wij (Boer Bart) steunen de boerenstaking, maar vinden verbinden ook belangrijk. Daarom openen we het eerste streekboer restaurant waar we met eten, mensen weer in contact brengen met de landbouw en de boerderijen op het platte land. Na de toespraak van Feenstra vertelden we over deze ontwikkelingen om de landbouw op deze manier te laten zien. Enthousiast vroeg Feenstra of we ook nog hulp konden gebruiken, “ja, natuurlijk” we zoeken mensen voor de bediening. “Dat is geen enkel probleem”, antwoordde dhr Feenstra,

Daarom helpt Feenstra met de opening van het streekboerrestaurant. Niet met een toespraak, gewoon als harde werker in de bediening.

Wil je hier bij zijn? Reserveer dan 19 oktober 19.30 uur. Dit kan nog tot dinsdag 15 oktober. www.boerbart.nl/ticket

264 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page