Maakt het boeren weer leuk

Even geen gemaakte lach, maar echt blij!

Over het algemeen sta ik als boer bijna iedere ochtend om 5 uur op om de koeien te melken. Vaak heeft dit tijdstip goud in de mond, de opkomende zon over de mistige velden, de stilte en grazende koeien maakt dit dan een van de mooiste plekken op aarde.

Toch word alles op een gegeven moment normaal, gewoon en misschien wel een beetje saai. Je ziet geen dansende kalfjes meer, terwijl ze wel voor je dansen. Je hoort geen weidevogels terwijl ze er wel vliegen. Tot afgelopen 12 mei. De opening van het nieuwe onderdeel van de boerderij: de speelboerderij.

De speelboerderij die onder andere als kernwaarden heeft: de boerderij en landbouw laten zien aan de gasten. Zodat kinderen leren dat melk van de koe komt, eieren uit een kip en appels van de boom. Op een ongedwongen manier een ervaring geven die ze herinneren.

Het enige dat ik zelf als boer in de horeca heb gedaan is warme chocolademelk inschenken tijdens de kerstnachtdienst. Mijn vrouw helpen in de keuken is weer een hele andere ervaring, maar niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. Ineens zijn we bezig met het eten waarvoor we iedere ochtend het land in rijd. We horen nu van mensen hoe lekker ze het eten vinden, we zijn weer in contact met de klant en dat geeft weer een enorme drive om het boeren nog beter te doen.

We hebben een geweldig speelveld waar ze de boer kunnen naspelen,  een prachtige lunchroom waar ouders heerlijk kunnen ontspannen en eten. Maar als je de kinderen vraagt wat ze het aller leukste vonden, dan zijn dan dat de dieren.

Leuk hé

Met vriendelijke groet Bartele Holtrop

– Misschien niet heel informatief maar welk leuk om even te delen-

#Speelboerderij

3 keer bekeken

Boer Bart

- Vooruit naar de oorsprong -

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle