top of page

Weekend weg

Woon je net te ver weg van onze boerderij? Zullen we er dan een weekendje van maken? Wil je onze boerderij graag bezoeken, maar wonen we eigenlijk te ver weg om een middag te komen spelen. Dan kun je ook blijven slapen.

We zijn namelijk niet het enige leuke plekje in Friesland. Vlakbij onze boerderij ligt een minicamping, “De Frije Fries” wat letterlijk betekend “De Fries die vrij is” of “Welkom bij de Fries die zich vrij voelt” en om het nog dubbelzinniger te maken: De camping is ook nog van familie de Vries.

Een kleine camping, op een voormalige boerderij die vooral de nadruk legt op een goede basis en het karakter van de omgeving. De camping staat op het Jister -de plek waar ooit koeien werden verzameld voor het melken- “Overzichtelijk tussen de hoge bomen die het boerenerf vroeger afscheidde”. Wij vinden de camping zo mooi omdat het op een plek ligt die tijdens de nacht nog echt stil en donker word. Op een verdwaalde trekker en een loeiende koe na.

Als je inwoners zou vragen wat er zo bijzonder is aan de “Gaast” vertellen ze over de uitgestrekte velden en een landschap dat door de tijd is aangekleed door oude bomen en boerderijen die op hun beurt weer veel vogels en dieren aan trekken. Rotstergaast ligt namelijk tussen de rivier de Tjonger en het natuurgebied het Easter Skar er is daardoor veel natuur, zoals de herten die de over de weilanden rennen of roofvogels die jagen op muizen. Het Easter Skar zit overigens bom vol met bijzondere wandelroutes met een echte vogel-kijkhut. Wil je liever zwemmen dan wandelen, dan zit je binnen 5 minuten bij het Heidemeer in Heerenveen.


De plek is dus prachtig, nu nog de boodschappen.

Op de buurt zit een leuke kleine streekwinkel genaamd de Skoaterhoeke, hier kun je boodschappen doen. Het leuke aan deze winkel is dat ze de producten van de boeren uit de regio verkopen. Daarnaast staan ze bekent om het lekkerste kippen vlees dat er bestaat. Wil je nog een spoedcursus paardrijden met je kinderen dan helpen ze je graag. (wel even bellen)

In de avond kun je uiteten, dat kan bij de Dikke Tut in Delfstrahuizen of het Eethuis Simple in Joure. Simple is een droom van een moeder en dochter die zo graag een restaurant willen beginnen. Onder het motto: “laten we maar beginnen”. Doen ze hun uiterste best, en dat zie je in alles. Vriendelijke mensen en een goede drive die veel breder kijken dan alleen het rendement van de zaak. Betreft het eten? De menukaart is klein, maar ze weten heel goed een smaakverrassing te creëren, zodat je bij iedere hap verrast word door meerdere smaken die voorbijkomen.

En word het weer iets minder mooi, dan kun je genieten van de oude dorpen en steden die Friesland rijk is. Vanaf Rotstergaast zit je namelijk zomaar op de snelweg en kun je genieten van Sneek, Sloten, Joure of een van de andere bijzonder steden die Friesland heeft.

Kortom naast de speelboerderij is er in onze omgeving heel veel te doen voor jonge gezinnen. Een dagje Boer Bart en een andere dag Rostergaast zet jou en je gezin echt even in een lagere versnelling.

Wil jij dit ook? Dan willen we je wel helpen met boeken. Maar ik heb de gegevens van de genoemde bedrijven ook onder de blog gezet. Wie weet tot ziens in Rotstergaast.

Groetjes Bartele en Rianne.

“De Frije Fries, Schoterweg 2 Rotstergaast” 06 12 69 88 80 http://www.defrijefries.nl/

“De Skoaterhoeke, Schoterweg 7a Rotstergaast” 06 50 49 78 79

“Eethuis Simple ,Joure” 0513 856 497

#boerencamping #heerenveenVakantie #ontspannen #camping #wandelroute #weekeindjeweg #delfstrahuizen #joure #frijefries #boerbart #Speelboerderij #natuur #slapen #fammilie #dagjeweg #eethuissimple #friesland #overnachten #gezin #heidemeer

211 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page