top of page

De eerste recensie

In oktober 2019 hebben we samen met de streekboer en culivents gekookt.

Voor we beginnen met nieuwe plannen, interview ik mensen uit ons netwerk om te peilen of de plannen goed zijn en waar ze bijgeschaafd kunnen worden. Peter van den Meerschaut was één van deze mensen. Samen met Marleen hebben ze een jong gezin en wonen “klein” maar landelijk. Ik waardeer Peter en Marleen om de gebufferde mening, de waardering voor het leven de omgeving en de cultuur. Ze hebben een open visie voor nieuwe dingen, maar zijn ook gegrond kritisch. Prima personen voor de eerste recensie.

Hierbij zijn ervaring over het avondje Boer Bart Streekrestaurant.

Het was top…

——————————————————————————-

Al bij binnenkomst zijn we onze zoon (5 jaar) kwijt. Hij zag buiten kinderen op trekkers rondjes rijden rondom de trampoline. Hij racet al achter een ander jongetje aan.  De Speelboerderij doet zijn naam eer aan. Een paradijs voor (kleine) kinderen waar ze buiten kunnen rondcrossen op kleurrijke trekkers en binnen in het restaurantgedeelte genoeg speelgoed  en spelletjes zijn om uren door te brengen. Wij zijn hier om te eten. We hebben gereserveerd voor 17:00 uur. We krijgen wat de pot schaft, wat de boeren van hun land halen of in hun stal hebben staan.  Het kinderrestaurant is een initiatief van Boer Bart, De streekboer en cateringbedrijf Culivents. Voor ons, ouders van 2 jonge kinderen, een nieuwe ervaring op het gebied van uiteten. Onze kinderen zijn wel wat gewend, maar dan moeten wij voor het entertainment zorgen (spelletje Uno, kleurpotloden, boekjes – je kent dat wel). Nu vermaken de kinderen zich prima met elkaar en mogen ze van tafel om met de andere kinderen te spelen. Geen omkijken naar. Nou ja…. Een beetje in de gaten houden moet wel natuurlijk. In de trekkerhoek grijpen twee moeders in als hun kroost een kleine oorlog probeert uit te vechten over het bezit van de blauwe trekker.

Kleurrijk bestek en kannen limonade

De kinderen staan centraal als je gereserveerd hebt om 17:00 uur; kleurrijk kinderbestek, grote kannen limonade op de tafels en de kleintjes krijgen het eten eerst geserveerd. Vanavond is dat een runder hamburger, ovengebakken krieltjes en een bietensalade met Friese geitenkaas.  Kok Ruben Visser van Culivents kijkt tevreden naar het gekrioel tussen de tafels  “ik heb ook twee kinderen, zo zou ik hen ook eens willen meenemen naar een restaurant”.  Als de kinderen bezig zijn met de hamburger, krijgen wij het voorgerecht geserveerd. Een lekkere knolselderijsoep met spekjes en rozemarijn. Alle producten komen van de Streekboer en vanavond helpen twee boerinnen met de bediening. Eén van hen ziet ons genieten, “dat vlees komt bij ons vandaan. We hebben een rundvee bedrijf in Veenwouden. Eet smakelijk”.

Alle acht tafels zijn bezet vanavond. De sfeer is ontspannen. Wij kunnen rustig eten, bijpraten, nog een wijntje nemen en plannen doornemen voor de komende periode. Als na een half uurtje onze dochter weer eens langs de tafel loopt vraagt ze of wij eigenlijk wel al gegeten hebben. We zitten dan te wachten tot we uitgenodigd worden voor een heerlijke toetjesbuffet. Zelfgemaakte yoghurts van de Wyldeboerinnen in de smaken  bosbes, sinaasappel en perzik.

Kok Ruben is dan al bezig om voor de reserveringen van 19:30 uur de voorbereidingen te doen. Dan is het kinderrestaurant voorbij en schuiven weer andere gasten aan tafel bij de boer om te ervaren hoe de boerderij smaakt. Wij hebben genoten.

Groetjes Peter en Marleen van den Meerschout.

69 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page