top of page

Wie kookt er eigenlijk

Het streekboer restaurant is een samenwerking tussen de Streekboer, Boer Bart en Culivents. Maar wie is Culivents?

Als je het hebt over Culivents heb je het eigenlijk mij Ruben Visser en mijn partner Imke Gerritsen. Niet getrouwd maar we vinden elkaar wel erg leuk. We komen beide uit een andere wereld, ik uit een bourgondisch gezin en Imke is op gegroeid op een fruit verwerkingsbedrijf. We zijn opgegroeid met passie voor eten en volgden als snel de opleiding tot kok.

We leerden alles over eten met een verhaal, met aandacht bereid vol met liefde van de kok. We hebben veel restaurants gezien, mee gedraaid op verschillende niveaus. We ontwikkelden en ontdekten dat de producten die we gebruikten een wereld van verschil kunnen maken. We vonden dit zo fascinerend dat we op reis gingen om te leren over de smaakparels van de regio.

In ons avontuur kwamen opvallend veel bij gewone boeren uit de buurt terecht. Onbewerkt, vol van smaak, puur en super vers. Vaak had de boer zelf geen idee dat hun boerderij, die koe, die boom of die grond zorgde voor een verassende smaak.

Toveren met eenvoud.

We leerden toveren met eenvoud, we experimenteerden met oude recepten die al generaties lang worden doorgeven. We kunnen nu oprecht zeggen dat we niet alleen leven in een prachtig landschap, maar dat deze ook ontzettend smaakvol is.

Toen we benaderd werden om mee te werken aan het allereerste Streekboer Restaurant wisten we dat dit op ons lijf geschreven was. Prachtig om gasten op z’n unieke manier, midden op de boerderij kennis te laten maken met het Fryske Lanskip. Hoe leuk is het om de gasten te verwennen juist met de gewone Hollandse pot. Die met een leuke twist verrekte lekker is.

Note: We gaan ons uiterste best doen om alleen te koken met producten van de streek boeren. Echter zal dit niet helemaal lukken omdat bijvoorbeeld peper en zout nog niet verkrijgbaar zijn.

Hopelijk tot ziens

Met vriendelijke groet Ruben en Imke van Culivents

Wil je boeken? Dat kan hier.

20 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page